Kone- ja laiterakennusteollisuus

Valmistamme osia Frendix Oy:lle

Frendix Oy:lle valmistamme osia logistiikka- ja materiaalinkäsittelyalan tuotteisiin, joita yhtiö kehittää ja valmistaa kansainvälisille markkinoille. Frendixin kehittämä uudenlainen kuormaaja kiipeää itse jakeluautoon. Se korvaa lastaustrukin, takalaitanostimen ja pumppukärryn, sekä säästää työntekijän terveyden.

Mittametallin yhteistyö Frendixin kanssa alkoi jo vuosia sitten. Valmistamme osia muun muassa Frendixin Innolift-lavakuormaajiin.

Frendixillä on omat myyntipisteet USA:ssa, Japanissa ja Saksassa sekä franchising-periaatteella toimivat myyntipisteet yli 30 maassa.

“Olen sanonut, että meidän testilaboratoriomme on Japanissa. Jos laatu kelpaa siellä, tuottemme kelpaavat kaikkialla maailmassa”, sanoi Frendix Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä Juha Korpela Mittari-lehden haastattelussa.

Holmet Oy teettää esikäsittelytyöt Mittametallilla

Holmet Oy on ulkoistanut esikäsittelytyöt kokonaan Mittametallille, joka näin toimii Holmet Oy:n esikäsittelytyön alihankkijana. Niin ikään Lahden alueella sijaitseva Holmet tarjoaa asiakkailleen korkealaatuista ja kustannustehokasta konepaja- ja hankintaosaamista vaativiin sarja- ja projektituotantokohteisiin.
Mittametallin tuotantojärjestelmät on integroitu siten, että tieto Holmetilta kulkee Mittametallin tuotannonohjaukseen ilman tilauskäytäntöä.
Mittametalli on kasvattanut tuotantokapasiteettiaan uudella investoinnilla. Vuonna 2020 käyttöön otettu 6KW Prima Power kuitulaser on varustettu automaattisella lastauksella ja purulla. Lisäksi koneessa on ohisyöttöpöytä, joka mahdollistaa joustavan tuotannon. Mahdollisuus on 3000x1500x25mm arkkikokoon.
Mittametalli voi uuden investoinnin ansiosta tarjota töitä myös muille asiakkailleen aikaisempaa isommalla kapasiteetilla.
Mittametallin ja Holmetin yhteistyö on molemmille yrityksille erittäin iso uudistus ja on jo kasvattanut merkittävästi molempien yritysten yhteistä tarjoamaa.

Torninostureiden pienoismallit

Inhimilliset virheet ovat tärkein syy torninosturin onnettomuuksiin. Onnettomuukksien torjumisessa paras keino on  automatisointi. Mittametalli valmisti torninostumien pienoismalleja Team MiCranelle.

Automaatiojärjestelmien kehittäminen on kuitenkin aikaa vievää ja voi olla työlästä taloudellisesti, puhumattakaan siitä, että testien järjestäminen oikeissa kohteissa voi olla todella monimutkaista. Tiimimme on luomassa realistisen mittakaavan mallia rakennustyömaasta nostureilla, jotka toimivat paljon kuin oikeatkin. Tätä mallia käyttämällä on mahdollista testata hiljattain luodut automaatiojärjestelmät turvallisesti, nopeasti ja kustannustehokkaasti, mikä tekee rakennustyömailta paljon turvallisemman paikan.

“Tavoittelimme pienoismallin nostureille mahdollisimman realistista ulkonäköä, mikä tarkoitti alumiiniprofiileille erittäin vaativaa ja tavanomaisesta poikkeavaa laserleikkausta. Mittametalli Oy mahdollisti toiveemme nosturin realistiseen ulkonäköön liittyen, toteuttamalla räätälöidyn laserleikkauksen lisäksi myös maalauksen työstetyille profiileille. Mittametallilta tilattujen profiilien lisäksi, heidän asiantuntijoiltaan saatu konsultaatio projektin aikana oli meille korvaamattoman arvokasta”, Team MiCranesta kerrotaan.

“Projektin lopputuloksena valmiiksi saatua pienoismallia käytetään tänä päivänä torninosturien turvaohjelmistoja kehittävän yrityksen tuotekehityksessä sekä -esittelyissä.”