Yritys

Mittametallin toimistotilat ulkoa kuvattuna.
Mittametalli on Kauppalehden kasvuyritys 2019 ja Luotettava Kumppani
Kaikki saman katon alla

Mittametallin missio on osaltaan varmistaa yhteistyökumppaniensa kasvu ja menestys. Meille tärkeää on, että asiakkaidemme tuotteiden valmistaminen tapahtuu parhaalla mahdollisella tavalla nykyaikaista valmistustekniikkaa ajatellen. Olemme rakentaneet tuotteen suunnittelu- ja valmistusprosessin erittäin tehokkaaksi ja prosessit on pitkälti automatisoitu, joka takaa tasalaatuisuuden.

Kaikki Mittametallin toiminnot suunnittelusta lähettämöön tapahtuvat samassa hallissa Heinolan Hevossaaressa. Hallissa on omat osastot muun muassa seuraaville toiminnoille: suunnittelu, putkilaser, automaatti- ja käsihitsaamot, kuitulaser, levytyökeskus-kuitulaser-yhdistelmäkoe. Toimimme osin kolmessa/neljässä vuorossa.

“Olen sanonut, että kun uusi kuitulaser otettiin käyttöön vuoden 2020 alussa, on yrityksemme palapeli valmis”, sanoo johtaja Jari Kolehmainen.

“Me Mittametallissa tiedostamme, että yrityksen on koko ajan pyrittävä kehittämään omia toimintatapojaan. Vain se varmistaa kilpailukyvyn säilymisen”, hän jatkaa.

Mittametallin historia

Yrittäjä Jari Kolehmainen kumppaneineen perusti Mittametalli Oy:n vuonna 2012. Kuluneiden vuosien aikana yritys on hankkinut vankan asiakaskunnan ja investoi koko ajan uusimpaan konekantaan.

Mittametallin menestys perustuu usealle tukijalalle.

Jari Kolehmaisella ja hänen lähipiirillään on takanaan mittava ura maan kärkiryhmään kuuluvien metallialan teollisuusyritysten parissa. Kolehmainen itse aloitti yrittäjän uransa 17-vuotiaana osayrittäjänä isänsä perustamassa Lankapaja Oy:ssä. Yksi etappi menestyksekkäällä uralla oli vuonna 2018, kun Heinolan Yrittäjät valitsi Kolehmaisen
Vuoden Yrittäjäksi.

Keskeinen menestymisen avain Mittametallille on ollut ja on edelleen henkilöstö. Nykyään mittametallilaisista noin 20 prosenttia on omistajina yrityksessä.

Asiakaskuntamme koostuu kone-, laite-, laivanrakennus- ja kalusteteollisuudesta. Yrityksen liikevaihdoksi on ennakoitu vuodelle 2022 noin 7,2 milj.€ Mittametalli työllistää noin 45 henkeä.

ISO 9001 ja ISO 14001 sertifioinnit

Mittametalli on auditoinut johtamisjärjestelmän ja prosessit ISO 9001 ja ISO 14001 standardien perusteella.

Auditoinnin tarkoituksena on kehittää toimintaa laaja-alaisesti ja varmistaa, että toiminta vastaa kansainvälisiä standardeja. Standardit myös edellyttävät järjestelmällistä riskienhallintaa yrityksen eri toiminnoissa.

Kaikki ympäristövaikutukset ja riskit on uudelleen kartoitettu.

Mittametalli estää jatkossakin haitalliset vaikutukset ympäristöön ja pitää huolen, että ympäristön kuormitus minimoidaan ja kaikki mahdollinen toteutetaan energiatehokkaasti.

Sertifioinnit auttavat myös esimerkiksi kehittämään yrityksen tietojärjestelmiä ja tietoturvaa.

Laadukkaan toiminnan johtoajatus on tyytyväinen asiakas ja hyvin suunniteltu toteutus tämän varmistamiseksi.