Rakennusteollisuus

Rautatieaseman jättikokoinen kuvateos

Tikkurilan rautatieaseman alikulkutunnelin jättikokoinen kuvateos on yksi Mittametallin vuosien aikana rakentamista erikoiskohteista. Julkinen taideteos koostuu Mittametallin valmistamista runsaasta 2 000 paneelista, joissa kussakin on erilainen perforointikuvio. Teos on toteutettu rei’ittämällä alumiini erikokoisilla läpivienneillä, jotka kauempaa katsottuna muodostavat kartan. Takaa valaistu teos kattaa koko tunnelin pituuden eikä sen asennuksessa ole ollut varaa edes millimetrin vaihteluille.

Taiteilijat Helena Hietanen ja Jaakko Niemelä suunnittelivat jättikokoisen kuvateoksen, jonka teknisestä toteutuksesta vastasi Alupro ja alihankkijana toimi Mittametalli. Kuva-aiheen lähtökohta on seudun historiallisesta Kuninkaan kartasta vuodelta 1708.

Alupron asennuksesta ja hankeosuudesta vastannut Fedor Karpenko luonnehtii projektia hyvin vaativaksi asennustarkkuuden suhteen. ”Reikäkuvion osalla työn tarkkuus on täydellinen. Paneeliseinä on suora joka suunnasta mitattuna ja se muodostaa yhtenäisen ja pituudeltaan koko tunnelin kattavan kartaston. Seinän taustana on Alupron suunnittelema säädettävä kiinnitysrunko”, Karpenko kertoo.

Mittametallissa suuri työurakka meni juohevasti läpi. Täydellinen onnistuminen vaati luonnollisesti paljon panostusta työnsuunnittelussa ja ohjauksessa. Kaikki piti olla juuri tarkalleen oikein, mikä on tuttu tilanne kaikissa muissakin
töissämme.

Kylpyammeen runkorakennelmia hotelliin

Valmistimme Peabille yli sata kylpyammeen runkorakennelmaa. Tuotteet asennettiin helsinkiläiseen hotelliin.
Peabin hankintainsinööri Satu Uimonen on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Mittametallin kanssa.
”Oli hyvä, kun Mittametallin suunnitteluosasto valmisti meille tuotantokuvat”, Satu Uimonen sanoo.
”Prosessi meni niin, että meiltä tuli Mittametallille lähtötiedot ja Mittametalli teki niiden perustella tuotantokuvat.”
Runkorakennelmat valmistettiin ruostumattomasta teräksestä.

Uimonen on kokonaisuudessaan tyytyväinen yhteistyöhön Mittametallin kanssa.
”Yhteistyö oli erittäin hyvää ja helppoa ja vastaukset tulivat nopeasti. Ja toimitukset tulivat silloin kun oli luvattu.”
”Asiat tapahtuivat kuten oli sovittu ja voin siksi kehua heitä oikein hyvin”, Uimonen sanoo

Kerrostalon parvekekaiteet

Mittametalli vastasi teknisten ratkaisujen suunnittelusta ja valmisti parvekekaiteet kerrostalokokonaisuuteen. Toimitussisältöön kuuluivat kaiteiden lujuuslaskelmat, täydentävät kuvat rakennusluvan liitteeksi sekä kaiteiden talokohtainen mitoitus, valmistus ja toimitus.