23.9.2019

Mittametalli ja Holmet

Lahden seudulla toimivat metallialan yritykset Mittametalli Oy ja Holmet Oy aloittavat vuodenvaihteessa mittavan yhteistyön. Holmet siirtää Mittametallille kaikki esikäsittelytyöt mukaan lukien laserleikkauksen, särmäyksen ja leikkeiden esikäsittelyn. Yritykset tavoittelevat yhteistyöllä merkittävää synergiaetua ja entistä laajempaa palvelutarjoamaa.

Heinolassa toimivan Mittametallin hallissa saman katon alla on nykyaikaiset laitteet monipuoliseen levynkäsittelyyn, putkilaser, oma automaattiradalla varustettu pulverimaalaamo sekä hitsausrobotit. Hollolassa toimiva Holmet on vakiinnuttanut asemansa komponenttien, koneiden ja laitteiden toimittajana johtaville suomalaisille teknologiateollisuuden yrityksille.

”Meillä on yhteisiä asiakkaita, mutta ei kilpailevia toimintoja. Jatkossa meillä tulee olemaan myös paljon uusia asiakkaita, joille meistä toinen ei riittäisi, mutta yhdessä olemme tarpeeksi tehokas toimija”, Mittametallin pääosakas, johtaja Jari Kolehmainen selventää.

Holmet Oy:n toimitusjohtaja Antti Suikkanen muotoilee asian näin:

”Varsinkin isot teknologiateollisuuden yritykset haluavat helppoa yhden palvelupisteen palvelua. Holmetin ja Mittametallin yhteistyöllä kaksi yritystä pystyy palvelemaan tehokkaammin asiakkaitaan juuri tähän tarpeeseen.”

”Odotamme tästä vahvaa myynti- ja markkinointiyhteistyötä kahden erilaisen palveluntarjoajan leveällä rintamalla asiakasrajapintaan. Holmetin ja Mittametallin yhteinen tarjoama tulee uudistuksen myötä kasvamaan massiivisesti”, Suikkanen jatkaa.

Mittametallin tehdashalliin asennetaan loppuvuoden aikana uusi automaattilastauksella ja -purkutoiminnolla varustettu kuitulaser. Mittametallin ja Holmetin järjestelmiä integroidaan siten, että tieto Holmetilta kulkee ilman tilauskäytäntöä Mittametallin tilauskantaan.

”Uudistus tulee merkitsemään Mittametallin liikevaihtoon iso pomppua”, painottaa Holmetin Suikkanen.

”Holmetista suurin osa hankinnoista siirtyy volyyminä Mittametallille. Me puolestamme pystymme kohdistamaan omat investointimme tarkasti meidän ydintoimintoihin kuten hitsaukseen, pintakäsittelyyn ja kokoonpanoon”, Suikkanen jatkaa.

”Kun yhteistyömme vuodenvaihteessa käynnistyy, Mittametalli pystyy tarjoamaan myös muille asiakkaille töitä aikaisempaa isommalla ja monipuolisemmalla kapasiteetillä. Toimitukset nopeutuvat ja rauta voi olla paksumpaa, jopa 25-millistä”, Kolehmainen sanoo.

Molemmat toimitusjohtajat kertovat käynnistävänsä yhteistyön perusajatuksella, että kummankaan yrityksen toimihenkilötyökuorma ei lisäänny.

Mittametallin asiakaskunta koostuu kone-, laite-, laivanrakennus- ja kalusteteollisuudesta. Holmetin tärkeimmät asiakkaat ovat kaivos-, meri-, rakennus- ja puutuoteteollisuus.

Mittametallin osasto huomenna tiistaina alkavilla alihankintamessuilla on A 724. Myös Holmetin edustaja on mukana osastolla. Alihankintamessut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa osoitteessa Ilmailunkatu 20.

Lisätietoja:
Jari Kolehmainen
johtaja
Mittametalli Oy
Puhelin 040 501 4060

Antti Suikkanen
toimitusjohtaja
Holmet Oy
Puhelin 044 753 5637